Skip to Content

DE LAATSTE OPNAMES VOOR DE NIEUWE CD ZIJN KLAAR

klik voor het hele bericht op read more (rechtsonder)

 

 

De laatste opnames voor de nieuwe CD zijn afgelopen zaterdag gemaakt. Black Dog Blues en Mary Don't Weep. En ze zijn prachtig geworden. Je zou het misschien niet zeggen aan de hand van dit filmpje, maar het is echt waar. Dat filmpje is gemaakt van een paar fragmenten uit Leonards (foto)camera, dus verwacht daar geen denderende beeld- en geluidskwaliteit van. Daarvoor zul je moeten wachten op de mix van Wim de Wit!

 

Wim heeft ons ook de voltooide mix laten horen van de tien andere nummers. Wim en de rest van het schuifteam hebben alle eer van hun werk. Dit wordt wellicht de mooiste CD/plaat die we ooit gemaakt hebben. Natúúrlijk wordt het dat. 

Het repertoire is een wonderlijk mengsel van echte oude jug-stampers, zoals Stewball en Come on in, naast van die typische BBJB-'novelty-songs' als Paddlin Madelin en Me and Jane in a Plane, en bijna serieuze prachtmuziek als The Mooche en Everyone Says I Love You. En Mary Don't Weep is natuurlijk een gospel-song. Dat hadden we geloof ik nog nooit gedaan.

Black Dog is vermengd met andere, toepasselijke, nummers in skiffle-stijl, en heeft een mondharp-solo door Leo en Jeroen. Eigenlijk een mondharp-duo dus. En Mary Don't Weep heeft op het allerlaatst een nieuwe mandoline-solo gekregen met een eigenwijze ritmische achtergrond. Erg BBJB.

Nu is het woord weer aan Wim en de Schuivers voor de laatste hand in de mix. We hebben natuurlijk ook gedacht en gesproken over de hoes en de titel. - de echte liefhebber kan die titel ontdekken aan het eind van het filmpje. Meer nieuws over dit onderwerp binnenkort in deze rubriek...

 

OLD NEWS

Verder stuurde onze 'founding father' Dick Tenwolde ons een vers gedigitaliseerde opname uit de oertijd. Een jodel-song uit misschien wel uit '69. Die krijgt een ereplaats op onze'Biography-pagina, zodra de titel en wat andere gegevens boven water zijn (Ik hoor Dick Tenwolde op zang, Félo Hettich jodelt, en daar is de onmiskenbare banjo van Joost Ferwerda. Wie speelt mondharmonica? Stef Schoonen? Of Frans Schoonen, het lijkt of ik zijn stem hoor op de achtergrond). Wat het aan geluidskwaliteit te kort komt, wordt ruimschoots gecompenseerd door het enthousiasme. Ik heb er een passende foto uit het archief bijgezocht. We houden ons aanbevolen voor meer...

MP3: 

It look's like you don't have Adobe Flash Player installed. Get it now.

Tagged in: