Skip to Content

Bill Brookers is weer Bezig !

001.JPG

Sinds 8 oktober is Bill Brookers weer stevig op stoom. Er werd die zaterdag ijverig gewerkt in De Paet. Het is voorlopig de bedoeling dat de nieuwe nummers allereerst op deze site te beluisteren zullen zijn. Om te beginnen werd eens flink gesleuteld aan een onovertroffen oud jugnummer: Going to Germany, van Gus Cannon, die het in elk geval gespeeld heeft met zijn Jug Stompers (1929). Opeens weten we nu waarom de Amazing Stroopwafels ook weer naar Frankrijk gingen, luister maar.
En dan het aloude Goodnight Irene van Leadbelly.
Het werden bijzondere versies, ook voor ons, want Henk Houtgraaf, een pianist waarop toch nog nooit iemand geschoten heeft, heeft voor een makkelijker vervoerbaar instrument gekozen: de accordeon (zie foto - en klik er op als je zeker weet dat je die in het groot wilt zien). Het was niet alleen voor ons nieuw, maar ook voor hemzelf. Even wennen....

Op 19 november werken we verder - en hoe! We houden u in deze rubriek op de hoogte.

Verder lijkt deze rubriek ook geschikt om te reageren op het verzoek van een trouwe fan, Walter Loevens, die vooral een liefhebber is van het wasbordspel van Frans Ernst. Voor hem hierbij een heus verzoeknummer, waarin Frans op de van hem bekende wijze placht los te gaan: I Found a New Baby, een nummer van de MC (musicassette - weet u nog wel?) JUGBOX uit 1992.

 

Tagged in: