Skip to Content

News & Plans

Even iets uit de oude doos

We hebben weer even plezierig als ijverig gerepeteerd, ditmaal te Zut, maar de Goddelijke Vonk is nog niet overgeprongen. Niets om al te laten zien of horen, bedoel ik. Daarom maar even een greep in de Oude Doos: twee foto's van Bill Brookers' Verre Reizen door Jugland. Links Henk en Joost te Pasadena, waar in onze oude hit uit de jaren '70 zo enthousiast over gesproken wordt, en rechts Leonard te Billbrook, een (industrie)wijk in Hamburg en de reden waarom wij ooit per ongeluk op de verzamel-LP 'Hamburger Szene' terechtkwamen met onze 'Juxmusik' (zie de 'Biography'- pagina van deze site). 

Verder nog een versie van 'Sugar' met de onnavolgbare zang van Dick Tenwolde, uit een oude opname voor de Avro (Kerstmis 1975), uit de tijd dat iedereen nog zo keurig sprak...

     

 

 

MP3: 

Een teken van leven!

 

Eindelijk weer een teken van leven. De BBJB is alive & kicking. We werken aan nieuw repertoire - dat is te zeggen nieuw voor ons, maar vertrouwd voor de liefhebbers van het genre. Te zijner tijd gaat dat weer een prachtige CD opleveren, reken maar. We zijn begonnen met een paar klassiers als John Henry en Chinatown My Chinatown - maar dan in de Rotterdamse vertaling van Makker, Rakker en Stakker. Een uniek stukje poëzie. 

Bill Brookers is weer Bezig !

001.JPG

Sinds 8 oktober is Bill Brookers weer stevig op stoom. Er werd die zaterdag ijverig gewerkt in De Paet. Het is voorlopig de bedoeling dat de nieuwe nummers allereerst op deze site te beluisteren zullen zijn. Om te beginnen werd eens flink gesleuteld aan een onovertroffen oud jugnummer: Going to Germany, van Gus Cannon, die het in elk geval gespeeld heeft met zijn Jug Stompers (1929). Opeens weten we nu waarom de Amazing Stroopwafels ook weer naar Frankrijk gingen, luister maar.
En dan het aloude Goodnight Irene van Leadbelly.
Het werden bijzondere versies, ook voor ons, want Henk Houtgraaf, een pianist waarop toch nog nooit iemand geschoten heeft, heeft voor een makkelijker vervoerbaar instrument gekozen: de accordeon (zie foto - en klik er op als je zeker weet dat je die in het groot wilt zien). Het was niet alleen voor ons nieuw, maar ook voor hemzelf. Even wennen....

Op 19 november werken we verder - en hoe! We houden u in deze rubriek op de hoogte.

Verder lijkt deze rubriek ook geschikt om te reageren op het verzoek van een trouwe fan, Walter Loevens, die vooral een liefhebber is van het wasbordspel van Frans Ernst. Voor hem hierbij een heus verzoeknummer, waarin Frans op de van hem bekende wijze placht los te gaan: I Found a New Baby, een nummer van de MC (musicassette - weet u nog wel?) JUGBOX uit 1992.

STILL GOING STRONG . . .

 

De nieuwste CD is altijd de beste....

De nieuwste CD is natuurlijk altijd de beste volgens de makers - maar deze keer is het ook echt zo! Let maar eens op.

Afgelopen zaterdag reisden de mannen van Bill Brookers' Jugband door sneeuw en ijs naar studio De Paet om de laatste afspraken te maken voor de nieuwe cd: SUSPENDERS IN THE FALL. De plannen voor de hoes zijn afgerond, en de definitieve tracklist is samengesteld:

BBJB.NL weer helemaal gezond

De afgelopen week is BBJB.NL door hostingproblemen uit de lucht geweest, waarvoor excuus aan onze volgers. We hebben echter dr. Jazz te hulp geroepen, en zoals je ziet is het weer helemaal in orde. Hierbij een filmpje van het genezingsproces. Met dank aan Chris en Joost voor de benodigde mantelzorg.

DE LAATSTE OPNAMES VOOR DE NIEUWE CD ZIJN KLAAR

klik voor het hele bericht op read more (rechtsonder)

 

 

De laatste opnames voor de nieuwe CD zijn afgelopen zaterdag gemaakt. Black Dog Blues en Mary Don't Weep. En ze zijn prachtig geworden. Je zou het misschien niet zeggen aan de hand van dit filmpje, maar het is echt waar. Dat filmpje is gemaakt van een paar fragmenten uit Leonards (foto)camera, dus verwacht daar geen denderende beeld- en geluidskwaliteit van. Daarvoor zul je moeten wachten op de mix van Wim de Wit!

MP3: 

eindelijk weer spelen !

Deze zaterdag, 9 oktober 2010, hebben we eindelijk weer gerepeteerd, in Rotterdam. Zonder Wim, dus opnames zijn er niet gemaakt. Er is gewerkt aan de laatste twee nummers voor de nieuwe CD: Mary don't weep en Black Dog - Of Black Dog Blues zoals het tegenwoordig heet.

TWEE GESLAAGDE NIEUWE OPNAMES

 

Op zaterdag 22 mei 2010 heeft de BBJB in studio De Paet in Rotterdam weer hard gewerkt aan zijn nieuwe CD. Twee nummers werden tot ieders tevredenheid opgenomen. Eerst het aloude Paddlin' Madelin Home, dat al eindeloos op het repertoire staat - getuige o.a. de video-opname hierboven die Wim de Wit daarvan maakte in jazzclub Razzmatazz in Oost-Souburg in 2001. Maar zo mooi als het nu geworden is, kenden we het nummer nog niet...

EEN ZONNIGE REPETITIE TE ZUTPHEN

 

Voor het hele bericht, klik rechts onderaan op Read more !

 

Op zaterdag 17 april 2010 werd er gerepeteerd te Zutphen. Het was een prachtige, zonnige dag, de stemming was opperbest, en we hebben hard gewerkt. Henk had weer een nieuwe, keurige indeling rond gestuurd van Nobody's  Business. Volgens sommigen ziet zo'n papier er uit als een verzameling chemische formules, maar het werkt prima. Op het filmpje kun je zien hoe we voorzichtig en nog een beetje stijfjes de formules uitwerken.... Leonard en Joost hebben hun solo'tje kennelijk nog niet in de vingers, maar verder wil het wel lukken.

Syndicate content